The Creator debuteert op eerste plek in weekend chart FDN


De scifi-actiethriller The Creator is de nieuwe nummer een in de weekend chart van meest opbrengende films. De nummer een van vorige week: The Nun II zakt drie plaatsen naar de vierde positie.

De nieuwe nummer een in de Nederlandse bioscopen: The Creator is een sciencefiction actiefilm van regisseur Gareth Edwards. Hij was eerder verantwoordelijk voor films als Rogue One en Godzilla. De film speelt in op AI en schets een toekomst waar er oorlog is tussen het menselijke ras en AI-soldaten die de wereld hebben overgenomen. In het eerste weekend, van afgelopen donderdag tot en met zondag, wist The Creator een omzet te behalen van 460.976 euro. De film was met 157 prints te zien in 107 bioscopen. Afgelopen weekend gebeurde er ook iets bijzonders in de FDN-chart. Oppenheimer wist, elf weken na zijn debuut, weer te stijgen. De film wist met een recette van 243.426 euro de derde plek in te wisselen voor de tweede plaats. De complete box office staat inmiddels op 19.110.887 euro.

De meest succesvolle film van 2023: Barbie bleef afgelopen week ook nog in de top 10 van de weekend chart. Met een recette van 154.039 euro zakte de film van de zevende naar de achtste plek. In totaal was Barbie, in elf weken, goed voor 19.763.699 euro. De op twee na succesvolste film van het jaar is The Super Mario Bros. Movie. met een omzet van 18.165.571 euro. De animatiefilm stond afgelopen weekend op plek 28 van de 30 posities. De grootse daler dit weekend was Mission Impossible Dead Reckoning Part One. Na 12 weken lijkt de Nederlandse bioscoopbezoeker niet veel interesse meer te hebben in de actiefilm. Het nieuwste deel in de MI-serie zakte van 16 naar plek 27.

Afgelopen weekend gingen, naast The Creator zeven nieuwe films in première. De grote winnaar bij de Gouden Kalveren: Sweet Dreams debuteerde op de elfde plaats. Afgelopen vrijdag won het zwart komische drama zes Gouden Kalveren. Evenveel als Brimstone er won in 2017, dit was toentertijd een record. Sweet Dreams was goed voor een box office van 118.104 euro en was in 50 Nederlandse bioscopen te zien. Andere nieuwe binnenkomers waren It Lives Inside (13), Dumb Money (14), A Little Life (15), Big Picnic (23), L’ eté dernier (26) en Dogman (30).

Het bericht The Creator debuteert op eerste plek in weekend chart FDN verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven