The National en The Smashing Pumpkins naar Live is Live


Het Belgische festival Live is Live breidt volgend jaar uit met een extra dag en maakt de twee eerste headliners bekend. Eind juni zijn The National en The Smashing Pumpkins op het podium in Antwerpen te zien.

Vorig jaar verhuisde het indie- rockfestival Live Is Live van Zeebrugge naar het Antwerpse Linkerover. Het evenement was met 30.000 bezoekers en een line up bestaande uit onder andere dEUS en The War On Drugs een schot in de roos. De organisatie heeft inmiddels bekend gemaakt dat de nieuwe editie van Live is Live opnieuw in Antwerpen gehouden gaat worden en er een extra festival dag bijkomt. Ook werden de eerste twee headliners onthuld: The National op zaterdag en op zondag The Smashing Pumpinks.

Tegenover GVA meldt Jan Digneffe van organisator FKP Scorpio België dat het festival altijd al de wens had om naar drie dagen uit te breiden. “Vorig jaar was dat nog niet mogelijk, omdat we toen voor slechts twee dagen een sterk programma konden aanbieden. Dat zal in de lijn liggen met dat van de vorige editie. The National speelde al op onze eerste editie in Zeebrugge, maar ditmaal brengen ze wel een full set van tweeëneenhalf uur. Voor de fans wordt dat een ongelooflijke ervaring.’ Andere namen zullen later bekend worden gemaakt. Digneffe stelt verder tegen de Gazet van Antwerpen dat het één van de twee hondenvijvers op de Middenvijver bij het festivalterrein is toegevoegd zodat er meer ruimte gecreëerd kon worden. Ook komen er meer bomen die voor meer schaduwplekken moeten zorgen.

Live is Live zal volgend jaar op 28 tot en met 30 juni worden gehouden. Dagtickets zijn vanaf 90 euro en vanaf donderdag 26 oktober verkrijgbaar.

Het bericht The National en The Smashing Pumpkins naar Live is Live verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven