Turner Schmidt schrijft tweede WK-kwalificatiewedstrijd op zijn naam

Turner Casimir Schmidt heeft de tweede kwalificatiewedstrijd voor de WK turnen gewonnen. Hoewel hij twee keer viel kwam hij tot een totaal van 81,350 punten.

Daarmee bleef de 27-jarige Schmidt het 21-jarige talent Jermain Grünberg (81,025) en de 32-jarige Bart Deurloo (80,500) voor. Schmidt was twee weken geleden ook al de beste bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in Rotterdam.

Routinier Deurloo, die er twee weken geleden niet bij was en eerder dit jaar zijn rentree maakte bij de NK turnen, turnde stabiel op alle zes toestellen en vooral sterk aan rekstok. Zijn oefening met onder meer een Kolman-Kovacs-combinatie leverde hem 14,425 punten op: de hoogste dagscore aan rek.

Grünberg was met 14,125 punten de beste aan brug.

Loran de Munck, die vorig jaar de WK-finale haalde op voltige en eerder dit jaar ook in de EK-finale stond op dat toestel, kwam in actie op drie toestellen. Op voltige was hij met 14,850 punten verreweg de sterkste. Ook aan ringen (13,125) en op brug (13,450) zette hij stabiele oefeningen neer.

“Vorige keer zat ik er iets lekkerder in”, zei Schmidt. “Ik heb geen grote blessures, maar tussen de twee kwalificaties in heb ik wat kleine dingetjes opgelopen. Ik heb eigenlijk niet goed kunnen trainen, niet zoals ik had gewild. Dus het was eigenlijk een beetje survivalmode vandaag. Uiteindelijk weet je op een grote wedstrijd ook niet hoe je je voelt. Je moet het doen met hoe je je voelt die dag. Dus ik dacht: we vliegen er gewoon in en dan zien we wel waar het schip strandt. Dat is dan toch als eerste, dus dat is mooi.”

Schmidt gaf toe dat de kleine pijntjes geen reden tot zorg zijn in aanloop naar de wereldtitelstrijd. “Als ik me geen zorgen maak, hoeven jullie dat ook niet te doen”, lachte hij.

Laatste WK-kwalificatiewedstrijd

Op 9 september staat de derde en laatste WK-kwalificatie op het programma tijdens een interland in het Belgische Gent. Er mogen vijf turners en een reserve naar de WK.

De WK turnen zijn van 30 september tot 8 oktober in het Belgische Antwerpen. Doelstelling van de Nederlandse turners is het behalen van een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende rechtstreekse teamplaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs af te dwingen.Bron weergeven