Unicorn sociale app IRL om af te sluiten nadat werd toegegeven dat 95% van de gebruikers nep was


Ironisch genoeg bestaan ​​de gebruikers van de sociale app IRL niet in het echte leven.

Uit een intern onderzoek door de raad van bestuur van IRL bleek dat 95% van de gerapporteerde 20 miljoen gebruikers van de app “geautomatiseerd of van bots” waren, meldde The Information voor het eerst. Dus, na het ophalen van meer dan $ 200 miljoen aan durfkapitaal, stopt IRL.

IRL stond op het punt een evenementorganiserend alternatief te worden voor generatie Z, die Facebook steeds minder gebruikt. Maar na het verhogen van de door SoftBank geleide Series C-ronde van $ 170 miljoen tegen een waardering van $ 1,17 miljard, werden de interne problemen van het bedrijf duidelijker.

Vorig jaar ontsloeg IRL 25% van zijn team, of ongeveer 25 werknemers; in het voorgaande jaar had IRL zijn personeelsbestand meer dan verdrievoudigd, dus deze bezuinigingen kwamen als een verrassing. In een notitie aan werknemers, verkregen door TechCrunch, moedigde voormalig CEO en oprichter Abraham Shafi werknemers aan zich aan te passen en “gedisciplineerd te zijn”, daarbij verwijzend naar het feit dat WhatsApp groeide tot 450 miljoen gebruikers met een team van slechts 55.

“Een van deze iconische, invloedrijke bedrijven worden, is vergelijkbaar met het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen. In feite waarschijnlijk uitdagender’, schreef Shafi in de memo, die vol stond met vergelijkbare bizarre analogieën. “Net als bij de Olympische Spelen weten we dat de meeste mensen geen Olympiër willen zijn. Op dezelfde manier zal niet iedereen het pad willen bewandelen dat wij bewandelen. Maar voor degenen die hun grenzen willen verleggen en willen ontdekken waartoe ze in staat zijn, is deze cultuur iets voor jou.”

In diezelfde memo zei Shafi dat het bedrijf “meer dan genoeg geld had om tot ver in 2024 mee te gaan”. Een IRL-medewerker vertelde TechCrunch toen dat het bedrijf meer dan $100 miljoen op de bank had staan. Hoewel het niet bekend is hoeveel geld IRL nu nog heeft, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan The Information dat het zijn kapitaal zou teruggeven aan de aandeelhouders.

Rond dezelfde tijd als deze ontslagen begonnen IRL-medewerkers te twijfelen aan Shafi’s bewering dat de app 20 miljoen maandelijkse actieve gebruikers had; toen begon de SEC te onderzoeken of IRL al dan niet de effectenwetten overtrad. In april schorste de raad van bestuur van IRL Shafi en stelde een waarnemend CEO aan.

TechCrunch probeerde contact op te nemen met Shafi en een andere IRL-medewerker. Beide IRL-e-mailadressen waren uitgeschakeld.

Social app IRL ontslaat 25% van het team, zegt dat het genoeg geld heeft om tot ver in 2024 mee te gaan

Messaging sociaal netwerk IRL bereikt eenhoornstatus met door SoftBank geleide $ 170 miljoen Series C

Eenhoorn sociale app IRL wordt afgesloten nadat werd toegegeven dat 95% van de gebruikers nep was door Amanda Silberling, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven