Valhalla geannuleerd


Het Festival Valhalla, dat gepland stond over een maand in de Rai, is onverwacht geannuleerd, zo meldt Het Parool. De organisatie geeft aan dat het financieel niet langer haalbaar is om het evenement te organiseren. Hiermee komt na een decennium een einde aan het winterse technofestival in de Rai.

De kaartverkoop was allang begonnen, maar donderdag kwam ineens de mededeling dat de organisatie het feest moet annuleren. Als reden noemt de organisatie ‘de huidige ontwikkelingen in de evenementenindustrie, waaronder de enorme stijging van productie- en arbeidskosten en inflatie’.

In reactie op de annulering geeft Gijs Bergman, marketing- en eventmanager van E&A Events, aan: ‘We bevinden ons in onzekere tijden met voortdurend veranderende omstandigheden. Een evenement zoals Valhalla wordt bijna een jaar voorafgaand aan de uitvoering al in gang gezet, maar het is momenteel lastig te voorspellen wat de werkelijke kosten van een dergelijk evenement zullen zijn. Stijgende personeels- en productiekosten, een fluctuerende festivalmarkt, tegenvallende kaartverkoop, inflatie en onvoorziene uitgaven hebben geleid tot het besluit dat het evenement niet langer (financieel) verantwoord kon worden georganiseerd. We klagen niet, dit hoort bij ondernemen, maar we opereren momenteel wel in een markt met tal van onzekere variabelen.’

Voor degenen die al een kaartje hadden gekocht, wordt het aankoopbedrag (exclusief servicekosten) binnen dertig dagen terugbetaald.

Het bericht Valhalla geannuleerd verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven