Vier seconden voor tijd pakken Oranje-hockeyers winst op B-land Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyers hebben in Amsterdam met pijn en moeite het al gedegradeerde Nieuw-Zeeland verslagen in de Pro League. Justen Blok bezorgde het moeizaam spelende Oranje vier seconden voor tijd de overwinning: 3-2.

Nederland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Duitsland en leek zondag in het Wagener Stadion opnieuw niet te gaan winnen.

Nieuw-Zeeland, dat de laatste drie duels met Oranje kansloos verloor (doelsaldo 0-19) en als enige nog geen zege in de Pro League heeft, stond na een half uur verrassend met 2-0 voor door twee rake strafcorners van verdediger Kane Elliot Mark Russell.

Oranje slaat alsnog toe

Het tegenoffensief van Oranje, dat via Blok (tip in) wel wat terugdeed, kwam pas laat op gang. Twee minuten voor tijd maakte Jasper Brinkman met fortuin uit een strafcorner gelijk, nadat zijn inzet van richting was veranderd.

Vlak voor het eindsignaal leek Nederland de winst te kunnen vergeten toen aanvoerder Lars Balk bij een strafcorner de bal van zijn stick liet glippen.

Balk herstelde zich snel en vond de vrijstaande Blok, die de winnende treffer vervolgens via de stick van de Nieuw-Zeelandse keeper in de korte hoek binnenschoot.

Vierde plaats

Oranje stijgt door de zege naar de vierde plaats met 23 punten uit 12 duels en behoudt daardoor zicht op titelprolongatie. Groot-Brittannië blijft koploper met 32 punten uit 16 duels. Nieuw-Zeeland verzamelde tot nu toe 3 punten in 14 duels.

Nederland speelt komende week in Amsterdam opnieuw tegen Duitsland (dinsdag) en Nieuw-Zeeland (woensdag).Bron weergeven