Vijfde nummer 1-album voor Drake


Het nieuwe album For All The Dogs van Drake is binnengekomen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Canadese rapper zijn vijfde nummer 1-notering in de lijst. Ook de Vinyl 33 wordt deze week aangevoerd door een rapper, namelijk Mac Miller. Met een heruitgave van diens album The Divine Feminine uit 2016 scoort Miller vijf jaar na z’n dood alsnog een postume nummer 1-notering.

Voorzien van een door zijn zoontje getekende albumhoes laat Drake’s nieuwe album For All The Dogs zich weer lezen als een who’s who van de hedendaagse hiphop scene. Zo bevat het album gastbijdragen van onder anderen Teezo Touchdown (in de track Amen), 21 Savage (Calling For You), J. Cole (First Person Shooter), Bad Bunny (Gently) en SZA, die meewerkte aan de ook als single uitgebrachte tracks Slime You Out en Rich Baby Daddy. De inmiddels 51-jarige Snoop Dogg leverde een vocale bijdrage aan de track 7969 Santa.

Behalve in Nederland is For All The Dogs ook binnengekomen op de eerste plaats in de albumlijsten van onder meer Amerika, Engeland, Ierland, Australië, Nieuw Zeeland en Drake’s thuisland Canada.

Eerder behaalde Drake de eerste plaats in de Album Top 100 met Scorpion (2018; 3 weken op 1), Dark Lane Demo Tapes (2020; 1 week), Certified Lover Boy (2021; 2 weken) en Honestly, Nevermind (2022; 1 week).

Het bericht Vijfde nummer 1-album voor Drake verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven