Vijftiende nummer 1-album voor Anouk


Het nieuwe album Deena & Jim van Anouk is deze week binnengekomen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Haagse zangeres haar vijftiende nummer 1-notering in de lijst. In de Vinyl 33 keren de Rolling Stones met Hackney Diamonds terug op de eerste plaats.

De laatste keer dat Anouk de Album Top 100 aanvoerde, was in oktober 2018 toen zij met haar Nederlandstalige album Wen D’r Maar Aan eveneens op één binnenkwam. Na een weekje op 1 te hebben gestaan, moest zij die plek toen afgeven aan Lijpe met Andere Leven.

In het klassement van artiesten met de meeste nummer 1-noteringen in de Nederlandse albumlijst staat Anouk nu samen met de Rolling Stones en Frans Bauer op een gedeelde derde plaats achter Kinderen voor Kinderen (16 nummer 1-albums) en BZN (18 nummer 1-albums).

Kijken we nog even naar de GfK Dutch Single Top 100 waar The Beatles 53 jaar na Let It Be kans maakten op hun 24ste nummer 1-notering in de Nederlandse hitlijsten. Maar niets daarvan want hun nieuwe single Now And Then komt deze week binnen op een toch ietwat teleurstellende vijfde plaats.

Maar wat The Beatles met Now And Then niet is gelukt in de Nederlandse hitlijsten –in de Top 40 komt de single deze week binnen op plek 34 – noch in de Amerikaanse Billboard HOT 100 (binnen op plek 7), doen zij wel in Duitsland en thuisland Engeland. In de UK Singles Charts  stijgt Now And Then deze week van de 42ste naar de eerste plaats. Daarmee is Now And Then de opvolger van The Ballad Of John And Yoko waarmee The Beatles in 1969 hun laatste nummer 1-hit in Engeland wisten te scoren.

Dat levert The Beatles meteen de records op van langste periode tussen een voorlaatste en laatste nummer 1-hit (54 jaar) als ook die tussen een eerste en laatste nummer 1-hit. De eerste keer dat The Beatles bovenaan stonden in de Britse hitlijst was ruim zestig jaar geleden. In april 1963 stond From Me To You zeven weken op één in Engeland.

Het bericht Vijftiende nummer 1-album voor Anouk verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven