Vooruitblik Live Entertainment Production Awards 2023


De Live Entertainment Production Awards: een nieuwe naam, een nieuw concept. Maar nog steeds dé awardshow vóór en dóór de live-entertainmentindustrie. Marcel Pantera en Marcel Albers blikken alvast vooruit op de komende editie. “De Live Entertainment Production Awards biedt een podium waar het harde werk binnen de live-entertainment wordt herkend en erkend.”

De Live Entertainment Production Awards heeft sinds de oprichting in 2015 (toen nog onder de ­noemer Dutch Live Entertainment Production Awards) een stevig fundament gelegd als dé awardshow voor de live-entertainmentindustrie. “Na de ‘corona-jaren’ is het ­moment aangebroken om op dit fundament verder te bouwen”, vertelt Marcel Pantera, een van de drijvende krachten achter de vernieuwde Live Entertainment Production Awards. “We willen het evenement naar een hoger niveau brengen en op die manier de positie en het imago van de live-entertainmentindustrie versterken richting het bedrijfsleven en de politiek.”

We willen het evenement naar een hoger niveau brengen.

De laatste decennia is de live entertainmentindustrie uitgegroeid tot een volwassen markt, benadrukt Marcel Albers. “Het is van belang om deze markt een warm hart toe te dragen, te stimuleren en te versterken, zodat deze nog decennia zal blijven bestaan. De Live Entertainment Production Awards zijn dé prijzen voor professionals binnen de live-entertainmentindustrie die een bijzondere prestatie hebben geleverd tijdens een productie in het afgelopen jaar.”

De Live Entertainment Production Awards zijn dé prijzen voor professionals binnen de live-entertainmentindustrie.

Groter dan ooit

De laatste editie vond plaats in 2019, maar het is nooit de bedoeling geweest om te stoppen. Albers: “Door corona moesten we noodgedwongen even de pauzeknop indrukken. Als bestuur en in nauwe samenwerking met de VVEM en juryvoorzitter Henk Schuit hebben we de tijd echter ­nuttig gebruikt om te kijken waar we voor staan en wat we kunnen verbeteren. De Live Entertainment Production Awards biedt een podium waar het harde werk binnen de live-entertainment wordt herkend en erkend. En wat ons betreft kan het ­podium hiervoor niet groot genoeg zijn. En dat mag je letterlijk nemen: de 2024-editie wordt een aanzienlijke maat groter.”

Verbinding

Marcel Pantera: “Wat corona ons heeft laten zien is dat de verbinding tussen de mensen in de industrie echt een belangrijk gegeven is. Samen sta je sterk, je hebt elkaar nodig. Voor de nieuwe editie hebben we dan ook nog meer de nadruk gelegd op het netwerk-aspect. Het is belangrijk en plezierig om elkaar (beter) te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan.”

Voor de nieuwe editie hebben we dan ook nog meer de nadruk gelegd op het netwerk-aspect.

“Dat is ook wat we vaak terugkregen van­ ­bezoekers van de vorige edities”, vult Marcel Albers aan. “Men vond het jammer dat er relatief weinig ruimte was in het ­programma om tijd met elkaar door te brengen en te netwerken. Dat is iets waar we echt gehoor aan hebben gegeven.”

De Nederlandse entertainment­industrie ­levert topniveau, benadrukken ­zowel Albers als Pantera. Albers: “Iemand zei ooit jaren geleden tegen mij: wie in de Champions League wil spelen (en dat ­willen wij!), moet samenwerken. En daar ben ik het volledig mee eens. Nederland is misschien te klein voor concurrentie, maar zeker groot genoeg voor collegialiteit. Dat element ga je terugzien tijdens de Live Entertainment Production Awards. Nu kun je zeggen dat we elkaar overal wel tegen het lijf lopen en ontmoeten, maar is dat wel zo? Je spreekt elkaar even snel vijf minuten en moet dan weer door.”

Nieuwe opzet

Ook aan de opzet van de Live Entertainment Production Awards is een en ander veranderd. Zo zijn er een enkele categorieën bijgekomen, legt Pantera uit. “Maar wat echt nieuw is, is dat we de mensen áchter de bedrijven centraal stellen. Per genomineerde willen we de drie belangrijkste belanghebbenden honoreren. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de award voor Sound Design Of The Year, dan heb je het concreet over het evenement, het bedrijf dat de techniek verzorgt en de geluidsmensen. Het aantal genomineerden is dus verdriedubbeld. Maar de ‘show’ duurt ­natuurlijk niet drie keer zo lang. Om ervoor te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient, maken we ook een luxe jaarboek ‘The Class of ‘23’ waarin alle genomineerden uitgebreid aan het woord komen en de genomineerde producties worden belicht. Op die manieren creëren we blijvende herinneringen.”

Per genomineerde willen we de drie belangrijkste belanghebbenden honoreren.

Albers: “Er is geen opdrachtgever zonder leverancier en creative. En andersom. We willen de complete keten in de spotlights zetten. De uitreikingen vinden plaats tijdens een driegangendiner. Bij binnenkomst staan er al wat hapjes, water en wijn klaar op de tafels. De tafelindeling is op naam en een presentator begeleidt de uitreiking, die wordt omlijst door muziek en acts. Er zijn in totaal 13 categorieën. Een bijzonder moment tijdens het diner zal de onthulling van de Life Time Achievement Award worden. Na het diner is het tijd om de winnaars eens goed te feliciteren en een borrel te drinken in de hotelbar.”

Een bijzonder moment tijdens het diner zal de onthulling van de Life Time Achievement Award worden.

Hotel in Venray

Vanaf 1 november kan er genomineerd worden. De nominaties worden bekendgemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag, dat van 17 tot en met 20 januari plaatsvindt in Groningen. De Live Entertainment Production Awards 2023 zelf vinden plaats op maandag 26 februari in hotel Asteria in Venray. Pantera: “Een nieuw concept betekent ook een nieuwe locatie. Het event vindt plaats in een hotel in Venray, dat we compleet hebben afgehuurd. Wie wil blijven overnachten, kan dat dus doen. Ik zou dat zeker aanraden! Overdag organiseren we onder meer een lunch en een activiteiten­programma (waaronder de ­mogelijkheid om te padellen), waarvoor je je kunt inschrijven. De afterparty is voor alle gasten en er zijn voldoende hotelkamers bij te boeken.”

Een nieuw concept betekent ook een nieuwe locatie.

Creativiteit

Waar kijken Marcel Albers en Marcel Pantera zelf het meest naar uit? Albers: “Het belangrijkste is voor mij de verbinding, het feit dat we weer samen kunnen komen. Maar afgezien daarvan: ik ben echt heel benieuwd naar de nominaties en de uiteindelijke winnaars. Wat vindt de jury van de producties die het afgelopen jaar zijn georganiseerd? Als bestuur weten we namelijk tot op de avond zelf niet wie er gewonnen heeft…”

Pantera: “Ik verwacht dat met deze nieuwe opzet de echte creativiteit beloond gaat worden. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Save the date

De Live Entertainment Production Awards vinden plaats op 26 februari 2024 in hotel Asteria in Venray. Vanaf 1 november kan er genomineerd worden, de kaartverkoop start eveneens in november. Houd onze site in de gaten voor meer informatie en check ook liveentertainmentproductionawards.nl.

Het bericht Vooruitblik Live Entertainment Production Awards 2023 verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven