Wekdienst 10/10: Stemming over correctief referendum • Republikeinen zoeken nieuwe voorzitter Huis

Goedemorgen! De Eerste Kamer stemt over het invoeren van een correctief referendum en de Republikeinen horen kandidaat-voorzitters van het Huis van Afgevaardigden.

Eerst het weer: nevel en mist lossen in de loop van de ochtend geleidelijk op waarna velden hoge bewolking en zon elkaar afwisselen. Het wordt vanmiddag 19 tot 23 graden en het blijft droog. Morgen vooral in het noorden kans op wat regen. Elders tot de avond droog en vrij warm met maxima rond 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Er klonken, net als in de afgelopen nachten, zware explosies in de Gazastrook. Correspondenten van CNN en Al Jazeera maakten daar melding van. Israël voerde aanvallen uit na de aanval van Hamas op Israël, zaterdagochtend.

Een correspondent van Al Jazeera in Gaza zei dat er onder meer explosies te horen waren in Khan Younis, een stad in het zuidelijke deel van de Gazastrook.

Volg het laatste nieuws over de oorlog tussen Hamas en Israël in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Amstelwijk in Dordrecht zijn net de eerste zestig huizen opgeleverd. De wijk is voorbereid is op het klimaat van de toekomst. Met een park met vijvers, heel veel groen en waterdoorlatende tegels, die ervoor moeten zorgen dat regen beter weg kan.

Fijne dag!Bron weergeven