Wekdienst 11/10: Nederlanders in Israël opgehaald • Zoeken naar opvolger McCarthy

Goedemorgen! Nederlanders in Israël kunnen vandaag terug naar Nederland met een repatriëringsvlucht van de overheid. En de Amerikaanse Republikeinse partij zoekt een opvolger voor de afgezette voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Eerst het weer: vanuit het westen neemt de bewolking toe met lokaal een spatje regen. Vanmiddag ook af en toe zon en bij een stevige zuidwestenwind maxima tussen 18 en 23 graden. Vanavond gaat het vanuit het noorden regenen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Ook leger Israël maakt melding van 1200 doden

Het aantal doden in Israël als gevolg van het geweld van Hamas is opgelopen tot 1200, bevestigt het Israëlische leger. Een legerwoordvoerder zegt dat er 2700 gewonden zijn aan Israëlische zijde.

Er is geen update van het aantal slachtoffers bij de Palestijnen. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza meldde gisteravond dat er ongeveer 900 Palestijnen zijn gedood en zo’n 4500 mensen gewond zijn geraakt in de Gazastrook.

Volg het laatste nieuws over de oorlog tussen Hamas en Israël in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op het laatste dag van het Labour-congres in Liverpool maakte partijleider Keir Starmer zijn opwachting. Maar voordat hij kon beginnen aan zijn speech, sprong een demonstrant op het podium, gooide een bak glitters over hem heen en riep: “We verkeren in crisis!”.

Starmer liet zich niet uit het veld slaan en vervolgde de toespraak met glitters in zijn haar:

Fijne dag!Bron weergeven