Wekdienst 17/10: EU-top over oorlog tussen Israël en Hamas • Uitspraak over subsidie Kroondomein

Goedemorgen! De regeringsleiders van de EU spreken vandaag in een extra top over de oorlog tussen Hamas en Israël en de rechter doet uitspraak in de zaak over of de natuursubsidie die de koning voor Kroondomein Het Loo ontvangt wel terecht is.

Eerst het weer: de ochtend start in het noorden en oosten regionaal met mist. Nadat de mist is opgelost, schijnt de zon flink. Het blijft overal droog en het wordt maximaal 14 graden. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De verdachte van de schietpartijen in Brussel is een Tunesische man, die illegaal in België verbleef. Dat heeft premier De Croo gezegd tijdens een persconferentie vannacht.

De man is nog niet opgepakt, zegt De Croo. “Het dreigingsniveau blijft daarom op 4, we vragen iedereen om extra waakzaam te zijn.” Plekken waar Zweedse mensen samenkomen in het land zullen extra beveiligd worden, zegt de premier.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Oisterwijkse Marialinde is verkozen tot Boom van het Jaar. De Boom uit Brabant is ongeveer 650 jaar oud en staat net achter het oude raadhuis van Oisterwijk. Later dit jaar zal de boom ook meedoen aan de verkiezing voor mooiste boom van Europa.

Fijne dinsdag!Bron weergeven