Wekdienst 18/10: Biden naar Israël • Koning begint aan staatsbezoek Zuid-Afrika

Goedemorgen! President Biden vliegt naar Israël als steunbetuiging aan het land in zijn strijd tegen Hamas. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen aan hun staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

Eerst het weer: het is wisselend bewolkt. In de middag neemt de bewolking toe. Tot de avond blijft het op de meeste plaatsen droog, maar in de avond valt vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen regen. Bij een matige oostenwind wordt het 13 tot 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Op de Grote Markt in Groningen zijn bij archeologische opgravingen twee skeletten gevonden. Ze komen waarschijnlijk uit de periode na 700, de vroege Middeleeuwen. Een van de skeletten lag in een boomstamgraf. Dat betekent dat de persoon in een uitgeholde boomstam is begraven.

Bijzonder, vindt archeoloog Erik Akkerman. “Dat is relatief zeldzaam, niet iets wat je dagelijks vindt”, zegt hij bij RTV Noord. De skeletten liggen op een plek waar volgens hem in die tijd een begraafplaats was, rondom een kerk. Onderzoekers hopen dat de vondst meer duidelijk maakt over de mensen die in die tijd in het gebied woonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Met een paginagrote advertentie in de krant riepen gisteren 350 boswachters politieke partijen op om de natuur beter te beschermen. Voor sommige natuurgebieden is het al te laat. Deze boswachter vertelt waarom er in zijn ogen écht iets moet veranderen.

Fijne woensdag!Bron weergeven