Wekdienst 19/9: Wat brengt Prinsjesdag? • Fries planetarium mogelijk werelderfgoed

Goedemorgen! Het is vandaag Prinsjesdag, inclusief gekke hoedjes, de balkonscène en natuurlijk de (al uitgelekte) inhoud van de Miljoenennota. En in New York begint de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Driekwart van de medewerkers in asielzoekerscentra heeft één of meerdere keren te maken gehad met ongewenst gedrag van een bewoner. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) na een enquête onder het personeel. Het gaat vooral om uitschelden, intimidatie en bedreigingen, zo meldt persbureau ANP.

De opvangorganisatie deed eerder dit jaar ook onderzoek naar de werkomstandigheden binnen het COA. In die enquête zei bijna een op de drie medewerkers dat ze slachtoffer zijn geworden van ongewenst gedrag door collega’s. Dat gaat vooral om buitensluiten, intimidatie en pesten, zegt het COA.

De situatie is daarmee de afgelopen jaren niet beter geworden: vier jaar geleden zei ruim de helft van de COA-medewerkers te maken te hebben gehad met ongewenst gedrag door bewoners. Ruim een kwart van het personeel zei het slachtoffer te zijn geweest van ongewenst gedrag door collega’s.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Traditiegetrouw concurreren Beierse brouwerijen met elkaar in indrukwekkende tenten, waar duizenden mensen zich laven aan bier, worst en Bretzel. Maar op de menukaart prijken steeds vaker ook biologische en vegetarische gerechten.

‘Ik heb een slecht geweten omdat hier dieren worden gegeten’:

Fijne dinsdag!



Bron weergeven