Wekdienst 21/9: Tweede dag Algemene Beschouwingen • Ajax in actie tegen Marseille

Goedemorgen! Vanochtend gaan de Algemene Politieke Beschouwingen verder. Gisteren kwamen de fractieleiders aan het woord, vandaag reageert demissionair premier Rutte.

Eerst het weer. Het blijft bewolkt, al kan in het noordoosten vanochtend kort de zon nog doorbreken. Vanuit het westen trekt een actief neerslaggebied over het land. Plaatselijk kan flink wat regen vallen. Voor de regen uit wordt het nog 20 of 21 graden, daarna daalt de temperatuur. Vanavond trekt de regen langzaam weg.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De commissaris van de koning in Gelderland, John Berends, legt zijn taken tijdelijk neer. Hij werd vorige week in dagblad De Gelderlander beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Zolang daar onderzoek naar wordt gedaan, zit Berends thuis.

In een persverklaring stelt de commissaris zijn taken neer te leggen om zo “alle ruimte te geven voor een gedegen en onafhankelijk onderzoek naar de feiten”.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Onverwacht kwam gisteravond het nieuws dat de internationaal bekende fotograaf Erwin Olaf is overleden. Hij was 64 jaar. Olaf had wereldwijd een grote reputatie.

In deze video van Nieuwsuur uit 2019 besprak Olaf vier voor hem belangrijke foto’s uit zijn oeuvre:

Fijne donderdag!Bron weergeven