Wekdienst 23/9: Veel politieke congressen • Protest tegen inkrimping ziekenhuis Heerlen

Goedemorgen! Vandaag houden veel politieke partijen hun partijcongres, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen eind november. Verder is er protest tegen de geplande inkrimping van het ziekenhuis in Heerlen.

Eerst het weer: vanochtend vvooral in de kustgebieden enkele buien, soms met onweer en hagel. Vanmiddag breiden de buien zich landinwaarts uit. Tussendoor is er ruimte voor de zon en wordt het 16 tot 18 graden. Vanavond wordt het droog en klaart het op. Komende dagen vrij warm nazomerweer met geregeld zon en temperaturen oplopend tot boven 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar aan het spoor gewerkt wordt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Arriva wil vanaf 2026 een aantal spoorlijnen gaan uitbaten waar nu nog NS-treinen rijden. De vervoerder wil op termijn 24 stoptrein- en 2 intercitytrajecten overnemen, zegt Arriva-topman Anne Hettinga tegen de Volkskrant.

Die spoorlijnen behoren tot het hoofdrailnet. Sinds jaar en dag wordt de concessie daarvoor onderhands gegund aan de NS, dat daarmee gevrijwaard blijft van concurrentie. Vervoerders als Arriva verzetten zich daar al langer tegen, ook via de rechter, maar tot nu toe zonder succes.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Oranjevrouwen in de Nations League hebben een verrassende en teleurstellende 2-1 nederlaag geleden tegen België in Leuven. Een fout van de debuterende keepster Jacintha Weimar in blessuretijd werd Nederland fataal.

Mooi weekend!Bron weergeven