Wekdienst 25/6: Griekenland voor de tweede keer naar de stembus • Einde Elfstedentriatlon

Goedemorgen! Vandaag is in Griekenland de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. En Maarten van der Weijden begint vandaag aan het laatste stukje van zijn Elfstedentriatlon.

Eerst het weer:

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Wagner-leider Prigozjin moet Rusland uit en zich vestigen in Belarus. Dat is volgens het Kremlin het resultaat van bemiddeling tussen Prigozjin en president Poetin door de president van Belarus, Loekasjenko.

Ook heeft het Kremlin gezegd dat Wagner-huurlingen niet gestraft zullen worden voor hun aandeel in de opstand tegen de Russische legerleiding, ook Prigozjin wordt niet vervolgd. Wagner-huurlingen kunnen zich aansluiten bij de reguliere Russische strijdkrachten.

Gisteravond werd duidelijk dat de Wagner-baas bereid was het conflict met de Russische legerleiding en Poetin te laten de-escaleren. Hij riep zijn manschappen op zich terug te trekken om “Russisch bloedvergieten” te voorkomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De escalatie van het conflict tussen de Wagner-groep van Jevgeni Prigozjin en de Russische legerleiding leidde ook tot ongemak de Russische bevolking. Sommige Russen stuitten ineens op wegversperringen en hadden geen idee hoe ze weer thuis moesten komen:

Fijne zondag!Bron weergeven