Wekdienst 28/6: Stille tocht voor slachtoffer steekpartij AH • Offerfeest begint

Goedemorgen! Voor moslims begint vandaag het Offerfeest en de Gezondheidsraad adviseert het kabinet of er komend najaar weer een ronde coronaprikken moet komen.

Eerst het weer: vandaag is het eerst bewolkt met soms regen of motregen. Later breekt vanuit het westen de zon door en wordt het 19 tot 23 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten. De komende dagen blijft het wisselvallig met soms buien. Aan de temperatuur verandert weinig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen er over twee jaar 10 procent loon bij. Dat is bovenop de ruim 3,2 procent die ze er al bij kregen. Dat hebben werkgevers en vakbonden afgesproken in de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ongeveer 200.000 medewerkers. Daarin staat ook dat de reiskostenvergoeding wordt verdubbeld, van 8 cent naar minimaal 16 cent per kilometer, en dat vaste medewerkers voortaan voorrang krijgen bij het maken van de roosters.

Vorige maand liepen de onderhandelingen nog stuk. Er werd actiegevoerd door het personeel en er stonden nog meer acties op het programma, maar die zijn vanwege de gemaakte afspraken opgeschort, zeggen de bonden. De vakbonden leggen het akkoord de komende weken voor aan hun leden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en de Domtoren. Ze staan al jaren als miniatuur in de achtertuin van Chris van der Sman (88) uit Nootdorp. Hij bouwde ze in 60 jaar allemaal zelf. En er komt nog een nieuw project bij:

Fijne woensdag!Bron weergeven