Wekdienst 30/10: Protest pechgeneratie Den Haag • Canon Nederlandse natuur uitgereikt

Goedemorgen! Studenten uit de pechgeneratie demonstreren vandaag tegen de verhoging van de rente op hun studieschuld, en het eerste exemplaar van de Canon van de Nederlandse natuur wordt uitgereikt.

Eerst het weer: in de ochtend vooral in het westen nog buien. De rest van het land is het bewolkt met af en toe zon. In de middag neemt de bewolking toe en kan het in het zuiden gaan regenen. Het wordt zo’n 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In de Russische autonome republiek Dagestan heeft een anti-Joodse menigte de luchthaven bestormd van de hoofdstad Machatsjkala. Honderden mensen braken door deuren en hekken nadat daar een vliegtuig uit Tel Aviv was geland en gingen op zoek naar Israëlische burgers. Op videobeelden is te zien dat passagiers terug het vliegtuig in vluchten.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn meer dan twintig mensen gewond geraakt. Twee van hen verkeren in levensgevaar. Onder hen zijn politieagenten en burgers, maar verdere details ontbreken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Over ruim drie weken zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Om een beetje goed voorbereid naar de stembus te gaan op 22 november legt NOS op 3 zeventien politieke partijen aan je uit. Dat zijn er nogal wat, dus hebben we de video opgedeeld in zeventien hoofdstukken, die je ook los van elkaar kunt bekijken.

Fijne dag!Bron weergeven