Xbox-divisie draait recordkwartaal ondanks daling in hardware-verkoop


Het afgelopen fiscale kwartaal was de Xbox-afdeling van Microsoft goed voor een omzet van 3,9 miljard dollar. De platformhouder zou niet eerder zoveel omzet hebben gedraaid in een kwartaal zonder feestdagen. Ondanks dit resultaat daalde de verkoop van de console wel.

Het succes van Xbox wordt door het bedrijf toegeschreven aan de digitale abonnementenservice Xbox Game Pass. En dan vooral de release van Starfield, de exclusieve game van het aangekochte Bethesda. Volgens Microsoft was er niet eerder zo’n grote toename in abonnementen dan bij de release van deze titel. De omzet van content en services, waar ook Game Pass onder valt, is vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2022 gestegen met 13 procent.

De verkoop van Xbox-console blijft echter vergeleken met het digitale succes flink achter. Microsoft noteerde een omzetdaling van 7 procent. Hoewel de exacte verkoopcijfers niet zijn bekendgemaakt, zijn er dus flink minder consoles verkocht. Een reden hiervoor kan, naast een verdere digitalisering binnen de game-industrie, te maken hebben met de prijsverhoging van 50 euro die Microsoft afgelopen kwartaal doorvoerde. Ondanks de daling wist Microsoft ongeveer negen procent meer omzet te realiseren binnen zijn game-divisie.

Het bericht Xbox-divisie draait recordkwartaal ondanks daling in hardware-verkoop verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven