Zin in een spannende nacht? Dit hotel ligt 419 meter onder de grond


Op zoek naar een origineel hotel en ben je niet vies van een beetje actie? In de bergen van Snowdonia in Wales is recent het ‘Deep Sleep Hotel’ geopend. In het ‘diepste’ hotel ter wereld moeten reizigers bijna 420 meter naar beneden afdwalen om hun bed te bereiken.

Zin in een avontuur en niet claustrofobisch aangelegd? Dan moet je het Deep Sleep Hotel Go Below in Wales bovenaan je travel bucketlist zetten. In april opende het hotel zijn deuren in de bergen van Snowdonia, een nationaal park in Noord-Wales.

Afdaling van 419 meter naar diepste hotel ter wereld

Waar je normaal gesproken hooguit de koffer de lift in moet rollen of de trap op moet zeulen, moet je er in het Deep Sleep Hotel iets meer voor over hebben om je bed te bereiken. Bij aankomst krijg je een helm, harnas, licht en laarzen en daarna begin je samen met een reisleidster aan een afdaling van 419 meter. Het hotel is gebouwd in een verlaten Victoriaanse mijn en de trektocht naar je bed duurt ongeveer een uur. Onderweg kom je langs oude bruggen en mijnwerkers trappen en krijg je alle ins en outs van de historie van de grot te oren, meldt Metro UK.

Inclusief roomservice, maar vroeg uit de veren

Goedkoop is het diepste hotel ter wereld niet. Voor een privécabine betaal je omgerekend zo’n 460 euro. Maar het is natuurlijk veel leuker om echt in de grot te slapen, daar betaal je dan wel de hoofdprijs van 638 euro voor. Dit is wel inclusief roomservice, want na de afdaling staat er een maaltijd voor je klaar. Vergeet niet om een warme pyjama mee te nemen, want het wordt niet warmer dan 10 graden in de grot.

Het is te hopen dat je een beetje diep slaapt in deze grot, want uitslapen zit er niet echt bij. Alle gasten worden om 8 uur ‘s ochtends gewekt voor een ontbijtje en daarna begint de klim terug omhoog. Maar dan heb je wel een unieke ervaring achter de rug.

Andere reis-inspiratie nodig? Dat vind je hier.

Kloven, kliffen, uitkijkpunten… Deze vijf mooiste dorpen van Europa hebben het

Bron weergeven